Meerdere oplossingen voor

vochtige kelders

Wij bieden meerdere oplossingen

Altijd de beste methode voor uw specifieke vochtprobleem.

kelder waterdicht maken met een bekuiping

Een droge kelder door middel van drainage

harm-bewerkt2

Vochtproblemen in uw Kelder?

Bel dan direct of vraag hier een offerte aan.

Kelder problemen door vocht of water

Wij lossen uw vochtprobleem op!

Een kelder is over het algemeen altijd een vochtige plek. Doordat deze ruimte zich bijna altijd onder het grondoppervlak bevindt, is de temperatuur er laag en komt er op een natuurlijke manier weinig of geen frisse lucht binnen. Vochtproblemen kunnen ontstaan door het gebrek aan ventilatie of door een slecht werkend ventilatiesysteem. Vochtplekken, schimmels en ongedierte krijgen daardoor een gemakkelijke kans in je huis. Veel kelders zijn niet waterdicht. Dit kan worden veroorzaakt doordat wanden en/of vloeren poreus zijn. Daardoor kan grondwater gemakkelijk doordringen of regenwater gemakkelijk door de steen insijpelen. De kelder is dus een ruimte met een groot risico op vochtproblemen.

images

methode A

Kelder waterdicht maken met bekuiping

De meest gebruikelijke methode voor het waterdicht maken van een kelder is bekuiping. Bij kelderbekuiping zijn twee opties mogelijk: rigide bekuiping of soepele bekuiping.

Bij een rigide kelderbekuiping worden de muren en vloer waterdicht gemaakt door middel van een speciale cementpasta. Voordat dit plaats kan vinden, moeten eerst eventuele lekken of gaten worden gedicht. Daardoor krijgt het grondwater niet langer de kans om de woning binnen te dringen. Om een volledige dichting te kunnen garanderen, is het proces in de volgende stappen ingedeeld:

Een grondige inspectie van de muren op gaten en scheuren. De gehele ruimte wordt stofvrij gemaakt en met een waterdichte cementspecie afgedicht. Grote gaten worden meermaals gevuld om krimpen van het vulmiddel te voorkomen.
Voor de muren wordt een waterdichte cementpasta gebruikt. Het is daarbij in de meeste gevallen gebruikelijk eerst een primer aan te brengen zodat de hechting optimaal zal zijn. Tenslotte worden nog verschillende cement- en fixeerlagen aangebracht om er zeker van te zijn dat de keldermuren volledig waterdicht zijn.

ls de keldervloer niet droog is, dan zal ook dit verholpen moeten worden. Afhankelijk van de mate van het vochtprobleem en de vloerconstructie is het soms nodig om een nieuwe vloerplaat te plaatsen. Voor een mooie, egaal afgewerkte keldervloer kan er daarna optioneel gekozen worden voor een polyurethaancoating. Dit materiaal is in diverse kleuren verkrijgbaar.

kelderdichting-5-1-800x600-1

Plan direct een GRATIS vochtmeting

bel: 024-3001122

methode B

Een Droge Kelder Door Middel Van Drainage

Afhankelijk van de hoogte van de grondwaterstand kan de ondergrondse waterdruk te groot zijn. Dit probleem doet zich voornamelijk voor bij poreuze, niet betonnen vloeren. Bekuiping, de traditionele kelderdichting, kan dan niet worden toegepast. In dat geval zal overgegaan moeten worden tot drainage. Door het toepassen van deze methode kan het overtollige water effectief worden afgevoerd. Er bestaan verschillende vormen van drainage. Vaak is het noodzakelijk dat zowel de muren als de vloer door middel van een drainagesysteem waterdicht worden gemaakt. Dit gebeurt aan de binnenzijde van de muren en de vloer.

Er wordt een speciale noppenfolie op de bestaande vloer aangebracht. Dit noppenfolie is voorzien van een speciale membraanstructuur, in de vorm van kanalen, die het opstijgend grondwater opvangen. Door middel van een waterpomp wordt het water vervolgens via een verzamelput naar het riool afgevoerd.

De noppenfolie erg sterk is van structuur en door het drainagesysteem dat onder de nieuwe vloer is aangebracht en in stand blijft, zal opstijgend grondwater geen kans meer krijgen de nieuwe vloer binnen te dringen. Na deze behandeling kan de kelder evenwel nog vochtig zijn. Om dit laatste vocht af te voeren, kan gekozen worden voor voldoende ventilatie of door het plaatsen van een luchtontvochtiger.

Kelder vochtig

Plan direct een GRATIS vochtmeting

bel: 024-3001122