FAQ

Heeft u nog vragen over CAREBRICK? Hieronder hebben wij alvast de antwoorden op de meest gestelde vragen geplaatst. Zit uw antwoord er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vraag: Hoeveel tijd neemt de installatie van CAREBRICK in beslag?

Antwoord: Over het algemeen neemt de installatie tussen een halve dag en twee dagen in beslag, dit is afhankelijk van het type gebouw en het gebruikte materiaal.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat de muren van mijn huis droog zijn?

Antwoord: Op het moment dat CAREBRICK geplaatst is, begint het direct te werken. Vergeet niet dat de muren vele jaren (tientallen tot honderden!) de tijd hebben gehad water op te nemen. Allereerst moet dit proces stopgezet worden, daarna kan het systeem beginnen met het afvoeren van het vocht.

Tevens is de opbouw van de muur van belang (spouw of massief gesteente). Over het algemeen zullen de eerste resultaten na een jaar bereikt worden, maar ook twee tot drie jaar of meer met massieve muren opgetrokken uit natuursteen, is niet ongebruikelijk.

Vraag: Waarom veroorzaakt te veel spouwmuur-isolatie een vochtprobleem?

Antwoord: Te veel isolatie blokkeert het ademend effect van een muur en kan condensatie veroorzaken. Daarom zullen we rond de te installeren elementen de isolatie verwijderen.

Vraag: In de wintermaanden is onze woning niet bewoond, zijn er maatregelen die we moeten treffen?

Antwoord: Om het systeem optimaal te laten functioneren moet de binnentemperatuur van de woningen hoger zijn dan de buitentemperatuur.

Vraag: Waar kan ik CAREBRICK bestellen, zodat ik deze zelf kan plaatsen?

Antwoord: Het is niet mogelijk de elementen los te bestellen en deze zelf te plaatsen. Plaatsing gebeurt uitsluitend door onze eigen specialisten, Harm Schrijver Vochtbestrijding BV kan anders geen garantie op de werking van het systeem bieden.

Vraag: Kan CAREBRICK ook gedeeltelijk geïnstalleerd worden (d.w.z. alleen in de muren die vochtig zijn)?

Antwoord: Het is niet mogelijk CAREBRICK gedeeltelijk te plaatsen, anders kan er geen garantie op de werking van het systeem geboden worden.

Vraag: In welke soort natuursteen kan CAREBRICK geïnstalleerd worden?

Antwoord: Het systeem kan in bijna alle, in Europa, gevonden, natuursteen geïnstalleerd worden. Tot op heden zijn we nog geen natuursteen tegengekomen waarin het systeem niet geïnstalleerd kon worden.

Vraag: Kan ik CAREBRICK ook ergens anders kopen?

Antwoord: Nee. CAREBRICK is uitsluitend via het officiële dealer netwerk te verkrijgen. Het is een gepatenteerd systeem (patent nr.: N2012238) dat uitsluitend door de officiële dealers verkocht en geïnstalleerd mag worden. Mocht dit onduidelijk zijn, vertrouwt u één van de verkoopkanalen niet, neem dan gerust contact op met één van de officiële dealers in Europa.

Vraag: Moet ik tijdens de installatie van CAREBRICK aanwezig zijn?

Antwoord: Het is niet noodzakelijk om tijdens de installatie aanwezig te zijn. Wel moeten we zonder problemen toegang tot water (een kraan ter koeling van de diamantboren) en elektriciteit hebben.

Vraag: Mag ik de elementen schilderen in de kleur van mijn huis?

Antwoord: Dit is geen enkel probleem. U kunt de elementen schilderen in elke gewenste kleur.

Vraag: Hoe onderhoud ik CAREBRICK?

Antwoord: Het systeem is in principe onderhoudsvrij. U dient uitsluitend één keer per jaar de elementen met een twijgje vrij te maken van spinnenrag en eventueel andere obstakels zodat de luchtstroom door het element niet belemmerd wordt.

Contactgegevens
  • Harm Schrijver BV, Bijsterhuizen 3007
  • 6604 LP Wijchen, Tel.: +31 (0)24 300 11 22
  • Email: info@harmschrijver.nl

CAREBRICK: de beste oplossing tegen vochtproblemen